Hírek

2009.01.28. 12:57

Közlekedési gondok Zalában a hó miatt

Déltől ismét járhatóvá vált a 86-os főút Zalalövő térségében, ahol még kedden éjszaka le kellett zárni az utat, mert több kamion is megcsúszott. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta: a műszaki mentés délre befejeződött, az érintett szakaszon így ismét megindulhatott a közlekedés.

mti

A kedden este kezdődött havazás miatt éjszakára fagyossá váltak az utak a megyében, a 86-os főúton Lenti és Nádasd között több helyen csúsztak meg teherjárművek. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint összesen öt kamion fordult keresztbe a havas úton, de személyi sérülés nem történt. A rendőrök Lentinél és Körmendnél parkolókba terelték a kamionokat, így személyautókkal hazajuthattak a környező településekre az ott lakók – közölte Csizmazia Péter.

Az MTI tudósítója a főút 25-ös kilométerénél szerda délelőtt azt tapasztalta, hogy a katasztrófavédelem szakembereinek a lenti LE-KO Kft. műszaki mentőegységének segítségével sikerült a kamionok többségét újra az útra állítani. Az utolsó járművet, egy kopott nyári gumikkal felszerelt szlovén kamiont daruval emelték az útra, a szerelvényt csak a szalagkorlát tartotta vissza attól, hogy több méter mélybe csússzon a 15-20 centiméteres hóban.

A katasztrófavédelem közölte, hogy a megyében több útszakaszon fakidőlések, gyökereknél meglazult fák vagy letörött ágak miatt is nehezebb volt a közlekedés. Szerda reggel a 74-es főút zalaegerszegi szakaszánál, a 7-es főúton Zalasárszegnél, valamint Zalaháshágy és Zalacséb között kellett fák eltávolításánál segíteniük a tűzoltóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!