Hírek

2009.01.18. 16:52

Kevesen módosítottak hitelszerződést a bankoknál

Nem rohanták meg a bankokat az ügyfelek, hogy módosítsák devizahitel szerződésüket – derült ki a hazai kereskedelmi bankok jelentéséből.

BAMA

A Pénzügyminisztérium és a bankok közötti megállapodás értelmében tavaly év végéig kaptak lehetőséget az adósok, hogy kedvezményesen, illetve térítésmentesen változtassanak a szerződésükön, ha a forint romlása, vagy a gazdasági helyzet változása miatt nehézséget okoz a megemelkedett törlesztőrészlet fizetése. A december 31-én lejárt határidőt a kedvezőtlen pénzpiaci és gazdasági környezet miatt több bank meghosszabbította, annak ellenére, hogy a szerződésmódosítással kevesen éltek.

Az OTP-nél például a január 31-ig benyújtott kérelmek esetében a lakossági deviza alapú hitelek futamidő hosszabbításánál, illetve forint alapú hitelre történő átváltásakor nem kell megfizetni a kapcsolódó banki díjakat. A hó végéig teljesített elő- és végtörlesztések esetén pedig nincs átütemezési, szerződésmódosítási és ügyintézési díj a meghatározott forint és deviza alapú hiteleknél.

A Kereskedelmi és Hitelbanknál tájékoztatása szerint mindig vannak ügyfelek, akik élnek a szerződésmódosítás lehetőségével, de a számuk a közelmúltban nem emelkedett jelentősen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!