Hírek

2009.01.06. 11:27

Jogi lépéseket tesz a Fidesz a Jobbik kijelentései miatt

A Fidesz a Jobbik alaptalan rágalmai miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket – írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Cser-Palkovics András. A Fidesz helyettes szóvivője azokra a kijelentésekre reagált, amelyek szerint pártja ajánlószelvényeket adott a IX. kerületben a MIÉP-nek, hogy így gyengítsék a Jobbikot.

mti

Cser-Palkovics András úgy fogalmazott: a Jobbik „ismét egy nyilvánvaló képtelenséggel próbál némi médiafelülethez jutni”. A politikus véleménye szerint ez az eset is alátámasztja a ferencvárosiaktól származó korábbi jelzéseket, melyek szerint más pártok aktivistái is a Fidesz nevében gyűjtöttek ajánlószelvényeket.

Az Ifjú Magyarok Egyesületének az MTI-hez eljuttatott hétfői közleménye szerint a Fidesztől kapta a MIÉP azokat a kitöltött kopogtatócédulákat, amelyeknek személyi adatait 415 hamis szelvényre másolták. A közlemény azt állítja, hogy az érintett, egytől egyig fideszes ajánlók azt nyilatkozták írásban, tanúk előtt, felháborodásuknak adva hangot, hogy az általuk gyakran személyesen a Fidesz-irodába vitt cédulákat pártjuk nem, ellenben a MIÉP felhasználta.

Ferencvárosban január 11-én tartanak időközi parlamenti választást. Erre azért kerül sor, mert Gegesy Ferenc polgármester (SZDSZ) szeptember közepén lemondott parlamenti mandátumáról, amit a 2006-os választáson a 12-es számú budapesti egyéni választókerületben szerzett. Korábban a helyi választási bizottság Jobbik által delegált tagja hívta fel a sajtó figyelmét arra, hogy az MDF ajánlószelvényeinek jelentős része álláspontja szerint fénymásolt hamisítvány. Az Állami Nyomda szakértői azt állapították meg, hogy három párt – az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt (MSZZP) – által leadott összes ajánlószelvény 73 százaléka valóban hamis. Ezért e három párt jelöltjei nem indulhatnak az időközi választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!