Hírek

2009.01.31. 16:16

Gázrobbanás egy mezőszentgyörgyi házban

Gázrobbanás miatt lakhatatlanná vált egy családi ház a Fejér megyei Mezőszentgyörgyön szombaton; a detonáció következtében a ház csúcsfala és egyik oldalfala is kidőlt, a robbanásban egy idős nő megsérült - közölte a távirati iroda helyszínen tartózkodó tudósítója.

mti

Az esethez a polgárdi tűzoltók vonultak ki, akik az épületből három gázpalackot hoztak ki - mondta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes tisztje. Makó Gábor főhadnagy az eddigi adatokra hivatkozva azt valószínűsítette, hogy az egyik palackból szivárgott a gáz, az épület gázzal telítődött, s a robbanás akkor történt, amikor az idős  asszony főzni kezdett.

Az asszonyt agyrázkódás gyanújával Székesfehérvárra, a Fejér  Megyei Szent György Kórházba szállították - mondta Fésű Lajos, az  Országos Mentőszolgálat Fejér megyei mentésirányítója. A Petőfi utcai helyszínen a tudósító számos környékbeli lakost látott, aki a robbanást észlelve sietett a házhoz. Az egyik férfi - aki állítása szerint az idős asszonyt kimentette a romok alól - elmondta, hogy az nő haja, keze és ruhája is megégett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!