Hírek

2008.11.17. 12:25

Zuschlag fogta a rendőrséget?

Zuschlag a rendőri nyomozás időszakában – amikor mintegy két éven keresztül semmilyen eredményt nem tudott felmutatni a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a politikus és csoportja elleni eljárásban – „fogta” a rendőrséget. Ez derült ki azokból a lehallgatott telefonokból, melyeket hétfő délelőtt játszottak le a bíróságon.

baon.hu

A meghallgatott telefonbeszélgetések Zuschlag János és a parlamenti MSZP-frakció Gyermek-, Ifjúsági és Sport Munkacsoportjánál korábban alkalmazott Őri András (negyedrendű vádlott) között történtek. A nyomozás miatt egyre idegesebb Őrit nyugtatgatja Zuschlag azzal, hogy ő a rendőröket „tudja fogni”. Egyébként Lados István korábbi vallomása szerint Zuschlag őt is azzal nyugtatta, hogy a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon 2005-ben indult nyomozással kapcsolatban a „megyei rendőr-főkapitánnyal egyeztetett”. Ebben az időben dr. Király Ferenc dandártábornok volt a megyei rendőr-főkapitány, akit 2007. november 18-án indoklás nélkül leváltottak a posztjáról.

Ekkor már – azaz egészen pontosan 2007 februárjában - a rendőri eredménytelenség miatt az ügyészek nyomoztak Zuschlag és csoportja ellen. Zuschlag ezt egy telefonbeszélgetésben azzal magyarázta, hogy – idézzük – „az együttműködés olyan alacsony a rendőrség részéről, hogy az már b….ta az ügyésznő agyát.” Az egyik, 2007 februárjában folytatott beszélgetésben a továbbra is ideges Őri arra kéri Zuschlagot, hogy beszéljen Lusztiggal.

Lusztig Péterről tudni kell, hogy volt MSZP-s országgyűlési képviselő, egykori Baranya megyei rendőrfőkapitány, a Tribuszer-ügy egyik vádlottja, Bathó Erzsébet egykori élettársa, majd Lamperth Mónika belügyminisztersége idején a belügyminiszter kabinetirodájának munkatársa. Lamperth 2002 és 2006 között volt belügyminiszter, 2006. június 9-én lett önkormányzati és területfejlesztési miniszter. A Zuschlag-csoport ellen folytatott rendőri nyomozás 2005-2006-ban eredménytelen, majd 2007 februárjában veszik át az eljárást a kecskeméti ügyészek.

Ezek is érdekelhetik