Hírek

2008.11.03. 18:16

Megkezdődött a per a vásárhelyi orvos ellen

A Szegedi Városi Bíróságon hétfőn megkezdődött az a per, amely a hódmezővásárhelyi kórház egyik orvosa ellen indult egy mindszenti férfi halálával kapcsolatban.

É. S.

A doktornőt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségével vádolja az ügyészség. A vádlott nem vallotta magát bűnösnek. A vádirat szerint a 67 éves mindszenti férfi 2007. április 6-án háziorvosi beutalóval jelentkezett a szentesi kórház sürgősségi belgyógyászati ambulanciáján, fokozódó fulladásos panasszal.

A felajánlott kórházi kezelést azonban saját felelősségére elutasította és eltávozott. Délután a háziorvosa riasztotta a mentőket, akik a beteget a hódmezővásárhelyi kórház belgyógyászati osztályára vitték. Itt ügyeletes orvosként a vádlott fogadta.

Az ügyész álláspontja szerint az orvos a megfelelő vizsgálatok elvégzése nélkül küldte tovább a szentesi kórházba a férfit, arra hivatkozva, hogy területileg nem a vásárhelyi kórházhoz tartozik a beteg. Szükség lett volna a vizsgálatok elvégzésére ahhoz, hogy megállapítsák, igényel-e a beteg sürgősségi ellátást.

Hódmezővásárhelyről egy orvos nélküli mentő a beteggel a szentesi kórházba indult, ám útközben a férfi keringése összeomlott. A mentősök megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni az életét.

Ezek is érdekelhetik