Hírek

2008.11.08. 13:30

Két-hárommilliárddal segítene a bajbajutott családokon az MSZP

Két-hárommilliárd forintos programmal segítene a pénzügyileg bajbajutott családokon az MSZP - mondta Török Zsolt, a párt országgyűlési képviselője szombaton az MTI-nek.

BAMA

„A költségvetésben igazából nem mérhető nagyságrendű pár milliárd forintból sok ezer család adósságspirálba kerülését akadályozhatjuk meg” - hangsúlyozta Török Zsolt. Az MSZP egyrészt kezdeményezi, hogy a kormány erősítse meg a családsegítő intézményeket, hiszen jövőre a mostaninál több olyan család kerülhet pénzügyileg nehéz helyzetbe, amelynek segélyre és tanácsadásra lesz szükségük - tette hozzá.

A szocialisták azt is szeretnék, ha a kormány - nyugati példák alapján – felvilágosító kampányt indítana, amelyben bemutatnák, hogy miként takarékoskodhatnak a családok. A kampányban például, rövidfilmeket vetíthetnének a közszolgálati és a kereskedelmi csatornák, ehhez pedig állami támogatást is kapnának - tette hozzá.

Az MSZP emellett önmérsékletre kéri a bankokat: ha például  valaki türelmi időt vagy előtörlesztési lehetőséget kér, akkor a pénzintézetek csökkentsék vagy töröljék el ennek költségeit - mondta a politikus. Török Zsolt kiemelte: javaslataikat a szociális és munkaügyi minisztériumnak küldik el, így a tárca rendeletben dönthet a programról.

Ezek is érdekelhetik