Hírek

2008.11.21. 14:01

Két embernek költöznie kellett a löszfal miatt

Két embernek el kellett hagynia otthonát Bátaapátiban, mert a ház mellett lévő löszfal omlásveszélyessé vált – közölte a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

BAMA

Szilasi Lajos alezredes elmondta: a Deák Ferenc utcában a körülbelül nyolc méter magas és tíz méter széles löszfal csütörtökön megrepedt, és veszélyeztette a tőle öt méterre lévő családi házat. Az önkormányzat, a katasztrófavédelem és a tűzoltóság szakemberei geológus bevonásával megvizsgálták a partfalat, és életveszélyesnek minősítették. Az önkormányzat egy fapalánkkal akadályozza meg ideiglenesen a löszfal omlását.

Bakó Józsefné, Bátaapáti jegyzője elmondta: bár a szóban forgó falszakasz nem önkormányzati területen van, a község biztosan elvégzi a helyreállítást – annak ellenére, hogy vis maior támogatásra így nem tud pályázni. A jegyző szerint nem azonnali veszélyhelyzetről van szó, de senki sem tudja megjósolni, hogy a lösz mikor fog megindulni.

Az önkormányzatnak nincs szociális bérlakása. A házaspár néhány napig tartózkodhat a szomszédban, később az önkormányzat segít a lakhatásuk megoldásában.

Ezek is érdekelhetik