Hírek

2008.11.23. 06:45

Gyilkos iróniával a bulvár ellen

Már öt éve társak a hétköznapokban, ám Kamarás Iván és Kapocs Zsóka ezúttal a színpadon is egymáséi lesznek. Az ő előadásukban láthatjuk ugyanis a híres gengszterpáros, Bonnie és Clyde történetét a budapesti Moulin Rouge mulató színpadán.

Hegedűs V. Rita

– Milyen együtt dolgozni a színpadon a kedvesével?
– Vannak nehézségek, kellemetlenségek, de az, ha egy közös célért együtt dolgozunk, az még jobban összehozza az embereket. Ha valaki szakmabeli társat választ magának, az magában hordozza annak a lehetőségét, hogy a színpadra is együtt lépjenek.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Úgy érzik, rájuk öntötték a szerepet. FOTÓ: KALLUS GYÖRGY
[/caption]– Miért pont ezt a darabot választották?
– Nem mi választottuk, hanem a rendező, Böhm György. Felkért minket a szerepre.

– Érez párhuzamot a saját párkapcsolata és a legendás páros között?
– Nagyon illik ránk ez a szerep, emiatt nagyon tetszett az ötlet. Szinte nekünk találták ki. Viszont teljesen más lesz, mint az eredeti darab volt.

– Például?
– Az előadás a szenzációhajhász bulvárvilág paródiája lesz. Gyilkos iróniával. Sajnos Zsókának és nekem is sok rossz tapasztalatom van a bulvársajtóval kapcsolatban.

– Miért nem színházban adják elő?
– Mert ez egy magánelőadás. Ennek, persze, vannak hátulütői is, például, hogy sok jelmez és kellék az utolsó pillanatban érkezett csak meg. A Moulin Rouge színpada nem éppen prózai darabokra lett kitalálva, emiatt nagy szükség van mikroportokra, hogy mindenki hallhasson minket még a hátsó sorokban is. 

– Nehéz volt a próbafolyamat?
– Nagyon összetett munka volt. A sok szöveg mellett énekelünk és táncolunk is, emiatt sokfelé kell figyelni. Rengeteg munkánk van benne, az előadás másfél óra tömény koncentrációt igényel tőlünk. De megéri, mivel egy izgalmas, sokrétű darab lett a végeredmény.

Kamarás Iván

Született: 1972. december 22-én, Pécsett. Balett-táncos szülők gyermekeként hároméves korától a színpad közelségében nevelkedett.

1991 és 1995 között volt a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója.

1995-től 1997-ig a Budapesti Kamaraszínházban játszott, majd 1997-től a Vígszínház tagja.

Főbb filmjei: Para, Le a fejjel, Szent Iván napja, Szerelem utolsó vérig, Vademberek, A miniszter félrelép, Európa Expressz

1991 és 1995 között volt a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója.

1995-től 1997-ig a Budapesti Kamaraszínházban játszott, majd 1997-től a Vígszínház tagja.

Főbb filmjei: Para, Le a fejjel, Szent Iván napja, Szerelem utolsó vérig, Vademberek, A miniszter félrelép, Európa Expressz Kamarás Iván és Kapocs Zsóka Úgy érzik, rájuk öntötték a szerepet. FOTÓ: KALLUS GYÖRGY -->

Ezek is érdekelhetik