Hírek

2008.11.29. 13:35

Egy gyalogosra omlott egy Üllői úti álványzat

Egy gyalogost maga alá temetett a bontás alatt álló Bolyai János Katonai Főiskola Üllői úti épületének homlokzata szombaton Budapesten. Több sérült nincs, a bekötőutat teljes szélességében lezárták, az épület tovább omolhat.

BAMA

Egy járókelő meghalt, amikor leomlott a bontás alatt álló Bolyai János Katonai Főiskola Üllői úti épületének homlokzata szombaton délelőtt Budapesten. A balesetnek több sérültje nincsen.

Az Üllői úttal párhuzamosan futó bekötőutat betemették a törmelékek, ezért két forgalmi sávot a Könyves Kálmán körút és az Üllői út kereszteződésben lezártak, a felüljárón egy sávban halad a forgalom. A helyszín átvizsgálása nem sokkal dél után befejeződött, a felismerhetetlenségig összeroncsolódott férfin kívül más sérültet nem találtak.

Az épület napok óta bontás alatt áll, reggel még végeztek munkálatokat, a szóvivő szerint az omlás idején azonban már nem dolgoztak a területen. A törmelékek leszakították a kerítést, majd a járdára és az útra zúdultak.

A helyszínen tartózkodók hatalmas robbanásról számoltak be, amikor a 600 négyzetméteres alapterületű épület homlokzata leomlott. A félig ledőlt épület tovább omolhat, ezért a környéket lezárták. Arról azonban még nincs döntés, ki és milyen módszerrel bontja el az épületmaradványt.

Ezek is érdekelhetik