Hírek

2008.11.17. 15:29

Diákgyilkosság: édesanyja karjaiban sírt az egyik vádlott

Hétfőn reggel kezdődött a Somogy Megyei Bíróságon annak a két gimnazista diáknak a pere, akik brutális kegyetlenséggel meggyilkolták osztálytársukat.

sonline.hu

A bíróság folyosóján jókora tömeg gyűlt össze, többségében a sajtó képviselői - tudósított a sonline.hu. (képekkel) A két fiatalkorú fiút azonban a folyosón megpróbálták megóvni a kamerák kereszttüzétől és az érdeklődő tekintetektől, ugyanis csak miután mindenki bevonult a tárgyalóterembe, akkor hozták át őket bilincsben a büntetés-végrehajtási intézetből. Maszkos, fegyveres, kutyás őrök kíséretében

A két fiú meglehetősen riadtnak tűnt, amikor a tárgyalóterembe léptek. Egyikükön sportos ing és nadrág, a másikon öltöny és nyakkendő. A vádlottak padja mögötti sorban ülhettek le a két vádlott törvényes képviselői, azaz a szülők. Az egyik fiú, egy vékony, alacsony, szemüveges fiatalember édesanyja nem tudta megállni, hogy át ne ölelje fiát, aki – bár láthatóan megpróbálta tartani magát – sírva fakadt.

Ezután mindössze egy-két percig lehettek bent a sajtó képviselői. Mivel a vád, a védelem és a sértetti képviselő is indítványozta zárt tárgyalás tartását, a bíróság rövid tanácskozás után úgy döntött: zárt ajtók mögött folytatja le a bizonyítási eljárást. Így a törvényes képviselőkön kívül senki sem lehetett már jelen. Úgy tudni: délelőtt a bíróság a két vádlottat hallgatta meg. Délután pedig már a tanuk meghallgatására kerül sor.

Ezek is érdekelhetik