Hírek

2008.10.22. 14:44

Sokba kerülhet az országnak a balhé – int Gyurcsány

Nyugalomra és békére van szükség október 23-án, mert a békétlenség sok száz milliárd forintjába kerülhet az országnak ebben a helyzetben – mondta a miniszterelnök szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón.

mti

Gyurcsány Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy miközben az ország 1956-ra emlékezik, majd hosszú hétvégét tart, vagyis a bankok zárva tartanak, a világ pénzpiacai működnek.

„Ha valamikor, akkor most muszáj azt kérnem valamennyi felelős magyar közéleti tényezőtől, beleértve a parlamenti pártokat, a frakciók vezetőit, mondják el követőiknek, támogatóiknak, szimpatizánsaiknak: ebben a helyzetben Magyarországnak és Budapestnek alapvetően nyugalomra van szüksége” – így a kormányfő. Hangsúlyozta: Magyarország ebben a helyzetben nem hívhatja fel magára a világ figyelmét olyan képekkel, amelyek rendetlenséget sugallnak. Aki ezt teszi, valamennyi magyarnak árt. A károkozás Magyarország számára sok-sok tíz- vagy százmilliárd forintban mérhető. A világnak olyannak kell látnia Magyarországot, hogy képes ezt a parancsot megérteni.

Gyurcsány kitért arra, hogy továbbra is rendkívül erős spekulációs nyomás nehezedik a forintra. A Magyar Nemzeti Bank intenzíven védekezik, és ennek egyik fontos lépése volt a jegybanki alapkamat szerdai emelése 11,5 százalékra. A kormány támogatja a Magyar Nemzeti Bank minden olyan lépését, amit a forint védelmében tesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!