Hírek

2008.10.16. 14:07

Rendőrt gázolt a menekülő csempész

Rendőrt sodort el kocsijával egy menekülő cigarettacsempész Túristvándi közelében, a törzszászlós könnyebb sérüléseket szenvedett

mti

Rendőrt sodort el kocsijával egy menekülő cigarettacsempész Túristvándi közelében, a törzszászlós könnyebb sérüléseket szenvedett - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A csempész kedden este próbált elmenekülni járművével a rá felfigyelő rendőrök elől, akik a járőrkocsival vették üldözőbe - mondta Fülöp Gergely.

A főhadnagy tájékoztatása szerint a csempész autójával letért egy földútra, ahol a rendőrök a megkülönböztetett jelzésű szolgálati kocsijukkal elállták az útját, s kiszállva igazoltatták volna. A sofőr azonban gáz adott és feléjük hajtott. Az egyik járőr eltudott ugrani, a másik viszont a kocsi motorháztetejére csapódott, de esés közben a kezében lévő zseblámpával betörte a szélvédő ablakot.

A csempész így nem tudott tovább menekülni, megállt, a rendőrök pedig megbilincselték és előállították. Az autóban hatmillió forint értékű ukrán zárjegyes cigaretta volt, amit lefoglaltak. A 44 éves szabolcsi férfi ellen a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt az ügyészségen kezdeményezett eljárást, míg a csempészésért a Vám- és Pénzügyőrség Nyomozó Hivatala vonja majd felelősségre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!