Hírek

2008.10.09. 09:02

Négy év börtön dupla gyalogosgázolásért

Jogerősen 4 év és 10 hónap fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt a rendőrt, aki halálos balesetet okozott 2006 februárjában Balassagyarmaton – közölte a Nógrád Megyei Bíróság szóvivője szerdán az MTI-vel.

BAMA

Barsi József elmondta: a májusban meghozott elsőfokú ítélet ellen a vádlott fellebbezett, ám hétfőn visszavonta a fellebbezést. Így a szerdai tárgyaláson mellőzni kellett az elsőfokú ítélet felülbírálatát, a korábbi döntés jogerőre emelkedett és végrehajtható – tette hozzá.

2006. február 26-án hajnalban a balassagyarmati kapitányság akkor 26 éves főtörzsőrmestere saját autójával a városközpont felé tartott. Kocsija egy kanyarban megcsúszott, letért az útról, és elsodorta a járdán szabályosan közlekedő 17 éves lányt és 29 éves férfit. A lány másnap meghalt, a férfi pedig maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Miután az intézkedő rendőrök megállapították, hogy a főtörzsőrmester vezetés előtt alkoholt fogyasztott, szolgálati jogviszonyát még aznap megszüntették. A bíróság az elsőfokú ítélet meghozatalakor súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlott a bűncselekményt rendőrként követte el, enyhítő körülményként pedig korábban kifogástalan járművezetői előélete mellett azt vette figyelembe, hogy a férfi elismerte felelősségét a baleset gondatlan okozásában. A bíróság nyolc évre eltiltotta a férfit a közúti járművezetéstől.

Barsi József szóvivő közölte: a bíróság szerdán a szabadságvesztés végrehajtásának biztosítására intézkedést rendelt el; amíg a vádlott nem vonul be a büntetés-végrehajtási intézetbe, engedély nélkül nem hagyhatja el a város területét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!