Hírek

2008.10.16. 17:03

Már az adóellenőröket is hamisítják

Adóellenőrnek adta ki magát és három és fél millió forint bírság kiszabásával fenyegetett meg két férfi egy kaposvári autókereskedő céget - közölte az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

BAMA

Mint arról Marton Ferenc beszámolt, a vállalkozás képviselője gyanúsnak találta az állítólagos ellenőrzést, és az APEH-től kért tájékoztatást, amelynek során kiderült, hogy az adóhivatal nem végez ellenőrzést a cégnél.

A sajtóreferens elmondása szerint a két férfi azzal kereste meg az autókereskedőt, hogy ellenük feljelentés érkezett, amely szerint a telephelyük engedélyezése nem megfelelő. Felmutattak valamilyen szolgálati igazolványt, majd átnézték a telephelyen található engedélyeket, bizonylatokat és egyéb iratokat, ezt követően pedig közölték, hogy akár három és fél millió forintos bírságot is kiszabhatnak a cégre, majd mindenféle hivatalos irat átadása nélkül távoztak.

Marton Ferenc az eset kapcsán hangsúlyozta: az ellenőrzést minden esetben szigorú szabályok szerint végzi legalább két revizor, akik minden esetben kötelesek megmutatni szolgálati igazolványukat és a nevükkel, valamint sorszámmal ellátott hivatalos megbízólevelüket.

Az ügymenettel kapcsolatosan elmondta továbbá, hogy a helyszíni vizsgálatot követően az adózó megkapja az ellenőrzés megállapításait tartalmazó jegyzőkönyvet, illetve adóellenőrzések esetén a megbízólevél egy példányát.

Mivel ebben az esetben semmi ilyesmi nem történt, feltehetően álrevizorok jártak a kaposvári autókereskedőnél - mondta Marton Ferenc.

Közölte: az APEH nem nyomozóhatóság, ezért ennek az ügynek kapcsán csak azt vizsgálta, hogy részükről történt-e ellenőrzés. Az álrevizorok kilétére vonatkozóan a vállalkozó feljelentése alapján a rendőrség indíthat vizsgálatot - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!