Hírek

2008.10.17. 11:35

Külön csoport dolgozik a monstre szocpolos ügyön

Immár negyedéve előzetes letartóztatásban van a szerencsi építési hatóság vezetője, akivel szemben vezető beosztású dolgozó által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt indítottak eljárást az úgynevezett szocpolos lakások ügyében.

mti

Mint a mai Észak-Magyarország írja: a nyomozást előbb a szerencsi ügyészség irányította, majd – mivel adatok merültek fel a köztisztviselő megvesztegetésével kapcsolatban – a Miskolci Nyomozó Ügyészség vette át hivatalból. Külön nyomozócsoport dolgozik a monstre ügy felderítésén. Az elmúlt száz nap során már mintegy százötven gyanúsítottat hallgattak ki – az ügyészségtől kapott tájékoztatás szerint.

A rendőrség annak idején a taktaközi uzsorakamatos, zsarolásos bűnesetek kapcsán a többmilliós szociálpolitikai támogatással épített lakások használatbavételi engedélyeinek kiadása miatt indított eljárást. Mint kiderült, a szerencsi építésügyi hatóság úgy adta ki az épületek lakhatási engedélyét, hogy azok nem feleltek meg a műszaki előírásoknak. Az ügyeket az osztályvezető intézte és írta alá. Mára már másfélszáz, papíron lakhatóvá tett lakásról szól a történet. Lakásonként 3-5 millióra tettek szert az ügyeskedők, összességében félmilliárd forintra rúghat az államkincstárt ért kár.

A lakástulajdonosok nem tagadták, hogy eladták a támogatási milliókat. Helyenként csak a csupasz falak és a tető készült el. A papír birtokában az érintettek a teljes összegű állami támogatást megkapták – olvasható a napilapban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!