Hírek

2008.10.08. 09:28

Folytatódik a sztrájk Egerben

Folytatódott a határozatlan ideig tartó sztrájk szerdán reggel 7 órakor az egri kórházban; az intézményben működő szakszervezetek azt követelik, hogy a Heves megyei közgyűlés bontsa fel az intézmény működtetéséről szóló, a HospInvest Zrt.-vel kötött szerződést.

mti

Ugyanakkor a nyomásgyakorlás újabb eszközeként félpályás útlezárást tartanak a városba bevezető két főútvonalon a kórház átadása ellen tiltakozók.

Andornaktálya határában kilenc gépkocsit számolt meg az MTI tudósítója a reggeli órákban. "Magyar beteg gyógyulna, HospInvest ha lódulna". "A kormány háborút folytat a nép ellen, a megye meg a Markhot ellen" - volt olvasható a nemzeti színű zászlókkal feldíszített autókra kihelyezett transzparenseken.

A másik úton, a 25-ös főút Egerbe vezető szakaszán a város határában 12 autó állta el a fél útpályát. Itt a nemzeti színű zászlók között feltűnt a Magyar Kommunista Munkáspárt jelvénye és a vörös zászló is.

A lezárás következtében hosszú sorok alakultak ki az útszakaszon a reggeli csúcsforgalomban. A félpályás lezárások este 6-ig tartanak.

Hegyaljai Judit, az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) intézményi vezetője az MTI-nek elmondta: a sztrájk ideje alatt a vasárnapi ügyeletnek megfelelő ellátást nyújtják a sztrájkhoz csatlakozó dolgozók: a sürgősségi és a fekvőbeteg-ellátás működik, ám a tervezett, nem sürgős műtétek elmaradhatnak - közölte az érdek-képviseleti vezető.
A munkabeszüntetés első napján, hétfőn a dolgozók 16, kedden pedig 13 százaléka sztrájkolt.

Minderre azt követően került sor, hogy a szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés március 25-én jóváhagyta azt a szerződést, amelynek alapján a következő húsz évben a HospInvest Zrt. üzemeltetheti a Markhot Ferenc Kórházat.

A cég szeptember 29-én megkapta az engedélyt az intézmény működtetésére a népegészségügyi szolgálattól, s november 1-jén veszi át a kórházat.

A HospInvest korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az általa üzemeltetett gyöngyösi, hatvani és parádfürdői kórházakban ellátást nyújt mindazoknak, akiket az egri kórházból a sztrájkolók elküldenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!