Hírek

2008.10.26. 10:15

Fokozott rendőri ellenőrzés a Tisza-tónál

Fokozott ellenőrzés kezdődik hétfőn az orvhorgászat ellen a Tisza-tónál

BAMA

Fokozott ellenőrzés kezdődik hétfőn az orvhorgászat ellen a Tisza-tónál, a tározó téli vízszintre való beállításának ideje alatt ugyanis a halak nagy tömegben maradnak vissza a sekélyebb részeken, és ilyenkor sokan gyűjtik be szabálytalanul a halakat - közölte a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-vel.

Busi László rendőr alezredes tájékoztatása szerint az akció során a vízirendőrök együttműködnek a terület halászati hasznosítóival, a társ rendőri szervek tagjaival, a természetvédőkkel és a polgárőrökkel, hogy felderítsék és megakadályozzák a hallopást.

A Tisza-tavon és a szárazföldön állandó rendőri jelenlétet biztosítanak. A bevetésre váró technikai eszközök között van egy zárt felépítésű, fűthető kisgéphajó is, amely hőkamerával és radarral is rendelkezik.

Az akció során a Tisza-tavon, a Tisza-folyón és a védtöltéseken közlekedőknél átnézik a járművek csomagtartóit, utánfutóit, ellenőrzik a horgászati engedélyek meglétét. Emellett kiszűrik az ittasan vezetőket, és ügyelnek a természeti környezet, a vízminőség védelmére vonatkozó szabályok betartására is.

Fejes Lőrinc, a területi vízügyi igazgatóság mérnöke jelezte: a tározó apasztását hétfőtől a Kisköre felső vízmércén mért 720 centiméteres vízállásnál kezdik meg. A művelet várhatóan november 13-ig tart, addigra több mint egy méterrel csökken a Tisza-tó vízszintje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!