Hírek

2008.10.08. 10:48

Digitális játszótér a Millenárison

Megnyílt a Digitális Játszótér 4. szakasza– Klikk 4.0 –Egészség címmel a Millenárison.

BAMA

A kiállítás tizennégy tematikai egységben dolgozza fel az egészségnevelés, az egészséges életmód legfontosabb kérdéseit. Az egyes tematikai egységeket a helyszínen egy-egy sejt reprezentálja, a témához tartozó tartalmakat a sejtek belsejében elhelyezett audiovizuális eszközök jelenítik meg. A Klikk 4.0 kísérletet tesz arra, hogy a magyarországi egészségi állapotok ismeretében felhívja a figyelmet az egészségtudatos magatartásra és az egészséges táplálkozásra. A kiállítás 2009. március 22-ig várja az egyéni érdeklődőket, a családokat és az iskolás csoportokat.

A kiállítás közel 400 négyzetméteres interaktív terében ügyességi játékok, sportos feladatok is várják a gyerekeket. A térben helyet kapott egy gyermekjátszó is, ahol az óvodások és kisiskolások is megismerkedhetnek az egészséges életmód alapjaival. A kiállítás ideje alatt a galérián tanácsadással, szűrésekkel várják a látogatókat a szakemberek.

A látogatók a Klikk történetéből már ismert, interaktív játékos rendszerben, a téma szempontjából releváns karakterek segítségével ismerkedhetnek meg az egészséges életmód elemeivel, főbb szabályaival és mindazokkal a kihívásokkal, amelyekkel nap mint nap találkoznak fiatalok és idősebbek egyaránt. A kiállítás a test és az életmód megismerésével és tudatos tervezésével kívánja felhívni a figyelmet az egészségre és az egyén felelősségére saját életminőségével kapcsolatosan. A sejtek bejárása után a regisztrált látogatók a játék kérdéseinek megfejtésével szerzett pontszámaik alapján nyereményekben részesülhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!