Hírek

2008.10.16. 09:45

Boross a csúcsról, Almássyról, Lengyelről és egy ismeretlenről

A nemzeti csúcsot nem így hívta volna össze, de el kell rá menni – mondta Boross Péter volt miniszterelnök a Magyar Televízió Nap-Kelte című műsorában.

mti

Az MDF-es politikus beszélt arról is a műsorban, hogy Vas János „nem jókedvében” távozott az MDF-frakcióból, és a Tisztelet Társasága által delegált képviselő a párton belül ezt nem is titkolta. Azzal kapcsolatban, hogy Almássy Kornél MDF-elnök akart lenni, Boross Péter azt mondta: a „reményekre jogosító fiatalembert” erre a posztra még nem érlelte meg az idő. A politikus szerint Almássy már nem lehet tagja az MDF-nek. Hozzátette: el kellett volna fogadnia azt a gesztust, hogy egy ideig háttérbe vonul.

Boross Péter arról is beszélt, hogy egy „vadidegen személy” felkereste az MDF két vezető személyiségét, és eléjük tett egy MDF-elnökségi névsort azzal, hogy „ebben a fiatalemberben csalódtak, ezt levennék a napirendről”. Tehát az MDF-et megkereste egy ismeretlen személy, hogy a párt elnökségében kit szeretne látni – magyarázta.

Azzal kapcsolatban, hogy Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő hétfőn csatlakozott az MDF-frakcióhoz, a volt miniszterelnök azt mondta: benne kisgazda vonzalom él, ezért örül, hogy Lengyel belépésével a Független Kisgazda-, Nemzeti Egységpárt (FKNP) közelebb került pártjához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!