Hírek

2008.10.03. 16:17

A szövetségek szerint a kevés pénz a fő oka a szerény pekingi mérlegnek

A pekingi olimpián részt vett 24 sportági szövetség közül 17 jelezte, hogy jelentős pénzügyi problémái voltak a felkészülés során, és sportága alulfinanszírozott – derült ki a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi ülésén.

mti

Schmitt Pál elnök az ülés utáni sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a tervezettnél előbb, tavasz helyett januárban lesz a tisztújító közgyűlés, amin ismét jelölteti magát. Az elnökség több mint két órán át tárgyalta a szövetségek 12 pontos kérdéssor alapján elkészített értékelését. Összesen hat írta le, hogy várakozáson alul szerepelt. Az olimpiai támogatás késését 12 nevezte komoly gondnak. A doppingellenőrzés miatti holléti nyilvántartás adminisztrációját 12 sportág ítélte túlzottnak, nyolc a hazai sportlétesítmények állapotát, hiányát tette szóvá.

Schmitt elmondta, hogy a gyengébb szereplés okai között szerepelt az egyesületek elhanyagolt helyzete és az edzők megbecsülésének hiánya is, valamint a nagy mértékű teljesítménykoncentráció: az első tíz ország a megszerezhető aranyérmek 65 százalékát vitte el.

– Most nem azzal foglalkoztunk, hogy mit kell majd csinálni a londoni jobb szerepléshez, hanem a jelenlegi helyzetet elemeztük – jelentette ki Schmitt, aki bíztatónak nevezte, hogy az ülésen részt vett Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter, és azt mondta: zászlóvivője lesz a Sportkórház megmentésére indult mozgalomnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!