Hírek

2008.10.07. 09:31

A parlamentre vetítették bíztató üzenetüket

A Lehet más a politika! mozgalom tagjai és szimpatizánsai lézerrel írták fel a Parlament Dunára néző homlokzatára szervezetük monogramját, honlapjának címét és egy ábrát is megjelenítettek az épületen hétfőn este.

mti

Az MTI tudósítója szerint a mozgalom tagjai azt tervezték, hogy a Batthyány térről festik meg zöld lézerrel a Parlamentet, de a kiérkező rendőrök ezt nem engedélyezték. Arra hivatkozva tiltották meg az akciót, hogy az Országgyűlés még ülésezik az épületben. A mozgalom tagjai ekkor autóba ültek, elhagyták a helyszínt és végül egy szálloda hatodik emeleti szobájából lőttek rá lézerrel az Országházra. A Parlamenten két percig volt látható nagyon halványan a mozgalom monogramja, honlapjának címe és egy sétáló ember ábrája. Az esemény beharangozójában azt írták, hogy a felirat egy formálódó demokratikus politikai erő bíztató üzenete.

Az Országgyűlés Hivatalának sajtófőnöke korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a hivatalhoz nem érkezett ezzel kapcsolatos megkeresés, így hozzájárulást sem adhattak. Altorjai Anita hozzátette: törvény írja elő, hogy a képviselők munkáját nem lehet megzavarni. A BRFK sajtóügyeletese azt mondta: a szervezőknek van területfoglalási engedélyük, de a lézeres vetítést az illetékes önkormányzat engedélyezheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!