Hírek

2008.10.07. 14:53

A kormány nem érti a helyzetet

A Fidesz elnökségének értékelése szerint a kormány elbagatellizálja a világgazdasági válságból adódó problémákat, pedig ebben a helyzetben cselekvőképest kormányra, adócsökkentésre és a pénzügyi ellenőrző rendszerek szigorítására van szükség – mondta Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke.

mti

– A kormány láthatóan nem érti a most kialakult világgazdasági válsághelyzetet, olyan reakciók születnek, amelyek még mindig elbagatellizálni akarják a problémát – fogalmazott a Fidesz elnökségi ülése után Varga. Utalt arra, hogy a miniszterelnök és a gazdasági miniszter is többször nyilatkozott úgy, hogy Európát, illetve Magyarországot nem érinti a válság.

A Fidesz szerint cselekvő- és reagálóképes kormány kell, adócsökkentésen keresztül pénzt kell kint hagyni a vállalkozásoknál, és szükség van a pénzügyi ellenőrző rendszerek szigorítására is. Végig kell gondolni, hogy a felügyeleti rendszer hatékonyan működik-e, képes-e az esetleges visszaéléseket megfékezni a pénzintézeti rendszeren belül.

Varga Mihály úgy látja, felelőtlenségről és hozzá nem értésről tanúskodik Gyurcsány Ferencnek a Gyáriparosok Országos Szövetsége előtt mondott nyilatkozata, amely szerint a drámai amerikai pénzügy válság közvetlenül kevéssé érinti a kontinentális Európát. Ugyanezt folytatta hétfőn a parlamentben, ahol arról beszélt, hogy Magyarországnak nincs félnivalója, mert direkt hatások mai tudásunk szerint nem fogják érinteni Magyarországot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!