Hírek

2008.08.20. 15:12

Tilos a dél-koreai gúny

A dél-koreai olimpikonok részletes utasítást kaptak arra vonatkozóan, hogy kerüljenek Pekingben minden súrlódást az észak-koreai sportolókkal.

BAMA

A hivatalos brosúra figyelmezteti őket például arra, hogy ne gúnyolódjanak az észak-koreaiak által kötelezően viselt jelvényeken, amelyek Kim Dzsong Ilt, a „Kedves Vezért”, vagy néhai apját, Kim Ir Szen elnököt ábrázolják. Arra is felszólították a dél-koreaiakat, hogy amikor találkoznak, kerüljék az Észak-Korea és Dél-Korea kifejezést, mert ez vitákra adhat okot. Ehelyett azt kell mondaniuk: „a mi oldalunkon”, „a ti oldalatokon”.

„A sportolóknak határozott, méltóságteljes magatartást kell tanúsítaniuk, és kerülniük kell a politikai kérdéseket a beszélgetésekben” – hangsúlyozta a kiadvány. A két Korea kapcsolata jelenleg mélyponton van. Ezt jelzi, hogy a pekingi olimpia megnyitóján nem együtt vonult fel a két ország csapata, ellentétben a sydneyi és athéni gyakorlattal. Észak-Korea 63 sportolóval képviselteti magát Pekingben, és eddig két aranyat nyert. Dél-Korea 267 sportolóval érkezett, és már nyolc aranynál tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!