Hírek

2008.08.12. 15:04

Számlagyárost fogott az APEH

Az adóhivatal hatvanmillió forint megfizetésére kötelezte és a rendőrségen feljelenti azt a szigetvári férfit, aki tizennégy éve megszűnt vállalkozása nevében állított ki fiktív számlákat.

Forrás: MTI

A férfi 1994-ben szüntette meg egyéni vállalkozását. Vállalkozói igazolványát 1998-ban bevonták, de ez nem akadályozta meg abban, hogy 2000-től fiktív számlákat bocsásson ki saját új vállalkozása, valamint baranyai cégek részére villamossági anyagok értékesítéséről, illetve villanyszerelési munkák elvégzéséről – mondta Marton Ferenc, az APEH Dél-dunántúli Igazgatóságának szóvivője.

A szóvivő beszámolt arról, hogy a férfi akkor lett gyanús, amikor egy ügyfelénél végzett ellenőrzéskor egy általa kiállított, nagy értékű számlát találtak. A számlagyáros a revizoroknak azt mondta: a leszámlázott munkákat elvégezte, és a tevékenysége utáni adókat befizette. Állítása szerint nem volt tisztában azzal, hogy a számlákat kibocsátó vállalkozása több mint egy évtizede nem élő.

Marton Ferenc hozzátette: mivel a férfi sem személyi jövedelemadót, sem általános forgalmi adót nem fizetett, most összesen mintegy 60 millió forintot kell „pótolnia”. Az APEH ezen kívül rendőrségi feljelentést tesz ellene adócsalás és okirat-hamisítás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!