Hírek

2008.08.29. 14:49

Nem az a feladat, hogy statisztikákat gyártsunk

A rendészet is egy szolgáltatás, ezért annak mérhetőségéhez is ki kell alakítani a mennyiségi és minőségi paramétereket – jelentette ki Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a Rendőrtiszti Főiskola pénteki tanévnyitó értekezletén.

mti

Magabiztos, kezdeményezőképes, felelősségvállaló egyenruhásokra van szükség, akik ha szabálysértést látnak, nem azért intézkednek, hogy büntessenek, hanem hogy „egy  kicsit jobban hozzá lehessen járulni a nagyobb biztonsághoz, nagyobb nyugalomhoz” – így a miniszter.

Draskovics a szakmai feladatok között említette a gyors, modern közlekedésszervezés megteremtését. Mondván: nem az a feladat, hogy baleseti statisztikákat gyártsunk, hanem hogy legyen kevesebb a baleset. Új kihívásként említette a „szélsőséges, erőszakos, zömmel az utcán megjelenő magatartásokat, amelyekkel korábban senki nem találkozott”. Szerinte „ezekkel tartósan együtt kell élnünk”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!