Hírek

2008.08.06. 10:08

Másfél napig tart az egyórás cégbejegyzés

A Népszava szerint akadozik az elektronikus ügyintézés, az egyórás cégbejegyzési határidő még a jövő zenéje.

mti

A napilap szerdai száma arról ír, hogy július 1-jétől kötelezővé vált ugyan az e-ügyintézés, azonban az első hónap tapasztalatai alapján az egyórás cégbejegyzési határidő azért sem tartható, mert a cégbíróságokon csak a beadást követő napon minősül megérkezettnek az e-kérelem.

A bírósági késéseknek feltehetően az az okuk, hogy az új TEÁOR-számok átalakítása miatt az érdeklődők száma két-háromszorosára is megnőtt. Továbbá július 1-je előtt még sok ügyvéd adta be utoljára papíralapon a beadványt, és így a bíróságoknak még a szokásos mennyiségnél is több beadvánnyal kellett megküzdeniük – írja a lap.

A Népszava emlékeztet, hogy a kormány azt várta az egyszerűsített cégbejegyzéstől, hogy ezáltal nagy mennyiségű papírt takarítanak majd meg a társaságok és a cégbíróságok is, de ez csak részben valósult meg, hiszen ha a cégbejegyzésről vagy a cégirat módosításáról küldött e-mailt az ügyvéd három napon belül nem nyitja meg, akkor postai úton is elküldik neki az adatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!