Hírek

2008.08.25. 17:03

Idén is lesz Polgári Piknik – Somogyban

A Fidesz szeptember 15-én tartja első frakcióülését az őszi parlamenti ülésszak előtt. Ezt megelőzően pedig a már hagyományos Polgári Pikniken gyűlnek össze a fideszesek és a jobboldali értelmiségi holdudvar képviselői.

mti

Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője elmondta: a képviselőcsoport az első parlamenti ülésnapon, szeptember 15-én ül össze, ezt megelőzően szeptember 12-én a frakcióelnökség ülésezik. A Fidesz kabinetjei és munkacsoportjai már szeptember elejétől üléseznek, és a frakcióvezető arra kérte őket, hogy munkájukban a 2011-es magyar EU-elnökségre való felkészülést is vegyék figyelembe.

A Fidesz-frakció törvényjavaslatokkal és módosító indítványokkal készül az őszi ciklusra. Például október végén olimpiai törvényjavaslat benyújtását tervezik, ami a 2012-es londoni játékokig rögzítené a felkészülés pénzügyi, sportszakmai és infrastrukturális feltételeit. Emellett az ellenzéki képviselőcsoport készül a költségvetési törvény vitájára és arra is, hogy a szociális törvény a parlament elé kerülhet. Frakcióhoz közeli források szerint a frakcióvezetést aggasztja, hogy a kormány nyáron előkészítette a vízközművek vagyonprivatizációját, így ez a téma is előkerülhet az ülésszakon.

Az MTI úgy tudja, hogy a szeptember 6-7-iki hétvégén rendezik meg a 2004 óta hagyományos Polgári Pikniket a Somogy megyei Kötcsén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!