Hírek

2008.08.25. 22:12

Elfojtották a nyílt lángot

Hétfőn este fél tíz után sikerült eloltani a nyílt lángot a keszthelyi Balaton Szállónál a tűzoltóknak. Vagyis sikerült lefeketíteniük a tüzet, de az épület továbbra is erősen füstöl. Az oltáson ekkorra már harminchatan dolgoztak: Badacsonytomajról is érkezett segítség.

mti

Véber Antal Zala megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI-nek az oltás idején nem tudta megerősíteni azt az információt, hogy szándékos gyújtogatás okozta a tüzet. A távirati iroda tudósítója ugyanis szemtanúktól úgy értesült, hogy több fiatalt is láttak kiugrani az épület egyik ablakán a lángok fellobbanása előtt.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere a helyszínen azt mondta: tudomása szerint alig egy hete adta el az épületet addigi tulajdonosa, a ZÁÉV Zrt. Akárcsak a néhány méterre arrébb található Hotel Főnixet a Danubius Hotel. A polgármester felidézte, hogy 2004 tavaszán ugyancsak tűz volt a Hotel Balaton épületében. Azt akkor hajléktalanok okozták, és gyorsan sikerült eloltani, nagyobb kár nem keletkezett.

Az épületben most sem tartózkodtak vendégek, mivel a hotel nem működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!