Hírek

2008.08.19. 09:43

Cseh: Nem haragszom Phelpsre

Kedden kora reggel megérkezett Budapestre a magyar olimpiai csapat első nagyobb csoportja, közte a pekingi játékok két magyar ezüstérmese, az úszó Cseh László és a birkózó Fodor Zoltán.

mti

Az edzőkkel és sportvezetőkkel együtt több mint százfős küldöttséggel az úszókon és a kötöttfogású birkózókon kívül hazatértek a vívók, a cselgáncsozók, a sportlövők, a műugrók és az evezősök. A magyar olimpikonokat több százan várták a Ferihegyi repülőtér előterében, a legfelkészültebb fogadtatásban Fodor Zoltán részesült, akinek családtagjai és barátai – összesen 21-en – a versenyző fotójával ellátott Szép volt, Zoli! feliratú pólóban várták Peking magyar birkózó hősét. Menyasszonya forró csókkal köszöntötte, édesapja, a világbajnoki negyedik Fodor János pedig megkönnyezte a találkozást.

„Örülök az ezüstéremnek, de azért sajnálom, hogy a döntőben nagy lehetőséget szalasztottam el. A második menetben többet kellett volna támadnom, a harmadikban pedig ki kellett volna védekeznem az olasz támadását – mondta az MTI-nek Fodor Zoltán. – Pekingben 70 százalékkal sikerült jobb teljesítményt nyújtanom, mint máskor. Feldobott, hogy az első mérkőzésen a kínaiak ellenem szurkoltak, utána pedig már nem izgultam, csak mentem előre. Úgy érzem, még két olimpia bennem van, szeretnék támadásban is tovább javulni.”

A háromszoros olimpiai ezüstérmes Cseh László utolsóként jelent meg a kijáróban, mivel a bőröndjére sokáig kellett várni, majd társaival együtt egy Hajrá, Kőbánya! csatakiáltással köszönték meg a vastapsos fogadtatást. „Nem hiszem, hogy Pekingben egy gép győzött volna le, Phelps is egy olyan ember, mint mások, csak egy lépéssel előttünk jár. Gratulált nekem, de ezen kívül többet nem beszéltünk egymással – nyilatkozta Cseh László. – Nem haragszom rá, inkább arra gondolok, hogy három számban is sikerült megjavítani az egyéni rekordomat. Pszichológussal is átbeszéltük az esetet, és megegyeztünk, csak az időeredmény számít, nem pedig a helyezés.”

Cseh László januárig pihenni és tanulni fog, utána kezdi meg a felkészülést a jövő évi világbajnokságra. „Nem tettem le arról, hogy legyőzzem Phelpset, s nem hiszem, hogy 400 m vegyesen könnyebb dolgom lesz azután, ha már nem indul, mert vannak rajta kívül is nagyon jó versenyzők, és lehet, hogy még nehezebb lesz győznöm.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!