Hírek

2008.05.21. 06:41

Svéd énekesnő lehet a befutó az Eurovíziós dalfesztiválon?

Egy svéd énekesnő, Charlotte Perrelli lehet az idei Eurovíziós Dalfesztivál győztese – már persze ha hinni lehet a BBC hagyományos felmérésének.

BAMA

A brit televízió minden résztvevő országból megkérdezett egy-egy Eurovízió-rajongót, és ennek összesítéséből állt össze az előzetes népszerűségi lista. A skandináv előadót az ukrán és a svájci jelölt követi a felmérésben, míg a magyar énekesnő, Csézy mindössze a középmezőnyben, a 24. helyen végzett.

Ha valóban Perrelli lesz a verseny győztese, történelmet ír, ugyanis egy alkalommal már nyert: 1999-ben Charlotte Nilsson néven lett első a nemzetközi dalversenyen. Rajta kívül ez eddig csak az ír Johnny Logannek sikerült, aki 1980-ban és 1987-ben lett befutó.

Az elődöntők kedden kezdődtek, a május 24-i, szombati döntőbe a legtöbb szavazatot szerzett előadók jutnak. Rajtuk kívül a dalfesztivál alapítóit képviselő versenyzők (Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Spanyolország), valamint a múlt évi győztes, Szerbia énekesnője már biztosan ott lesz a fináléban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!