Hírek

2008.05.05. 12:56

Sólyom László miniszteri és államtitkári kinevezéseket adott át

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn átadta az új miniszterek és államtitkárok kinevezési okmányát

mti

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn átadta az új miniszterek és államtitkárok kinevezési okmányát a Sándor-palotában. Az államfő a miniszterelnök előterjesztésére május 5-i hatállyal nevezte ki Székely Tamást az egészségügyi, Szabó Imrét a környezetvédelmi és vízügyi, Szabó Pált gazdasági és közlekedési, Szűcs Erikát a szociális és munkaügyi, Molnár Károlyt pedig tudománypolitikáért és kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszterré.

Sólyom László május 1-jei hatállyal Oláh Lajost a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Puch Lászlót a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, Vojnik Máriát pedig az Egészségügyi Minisztérium államtitkárává nevezte ki. Az államtitkárok a Sándor-palotában letették esküjüket, a frissen kinevezett miniszterek az Országgyűlés plenáris ülése előtt tesznek esküt.

Gyurcsány Ferenc kormányfő - aki jelen volt a kinevezési ceremónián - a múlt héten, az SZDSZ kormányból történő távozása után jelentette be, hogy átalakítja a kabinetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!