Hírek

2008.05.13. 13:24

Részvéttáviratot küldött Szili a kínai házelnöknek

Részvéttáviratot küldött Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a kínai házelnöknek kedden a szecsuáni földrengés áldozataira emlékezve. A dokumentumot az Országgyűlés sajtószolgálata juttatta el az MTI-hez.

BAMA

"Mély megdöbbenéssel és szomorúsággal fogadtam a Kína Szecsuán tartományában május 12-én bekövetkezett, sok ezer áldozatot követelő, katasztrofális földrengés hírét. A magyar nép, az Országgyűlés, és a magam nevében ezúton fejezem ki őszinte részvétemet" - olvasható az MTI-hez is eljutatott részvéttáviratban.

A Richter-skála szerinti 7,9-es erősségű hétfői földrengésnek eddigi adatok szerint mintegy tízezer halálos áldozata van. Az Új Kína hírügynökség szerint a szecsuáni földmozgás a legsúlyosabb az 1976 júliusi katasztrófa óta: akkor hivatalos közlés szerint legalább 240 ezren, nyugati szakértők szerint pedig közel 700 ezren haltak meg az észak-kínai Tangsan (Tangshan) városában. A földrengés epicentrumától 92 kilométerre dél-keletre Szecsuán közigazgatási központjában, Csengtuban élő magyaroknak nem esett bajuk.

Ezek is érdekelhetik