Hírek

2008.05.06. 08:51

Padlón a liberálisok népszerűsége

A koalícióból való kilépés után csak Fodor Gábor népszerűsége nem csökkent, Kóka és Horváth Ágnes mélyponton

Forrás: Szonda Ipsos-Népszabadság

Nem mondható eseménytelennek a magyar politikai élet, az elmúlt egy hónapban mégis kevés változás történt a politikusok megítélésében. Statisztikailag elenyésző mértékben módosultak a választópolgárok értékítéletét kifejező pontszámok. A ritka kivételek közé tartozik Kóka János, akinek 5 pontot esett a népszerűségi mutatója.

Az SZDSZ elnöke az áprilisi 20 ponttal pályafutása legnagyobb kritikát kiváltó időszakába érkezett. Aktuális visszaesése minden bizonnyal a kormányból való kilépéssel, annak körülményeivel hozható összefüggésbe, hiszen főképpen a szocialista párt hívei fordultak el tőle. A körükben tapasztalható mérsékelten közepes vélemények enyhén negatívba fordultak, 43-ról 31 pontra módosultak.

Távozott a kormányból Fodor Gábor, aki a rangsor felső harmadában található. Miniszteri időszakában kiegyensúlyozott megítélésnek örvendett, egy szűk tartományban, 40 és 44 pont között alakult a rokonszenvindexe. Az MSZP támogatói körében kifejezetten kedvelt (55 pont) és nem övezi heves ellenszenv a fideszesek körében sem (36 pont).

A búcsúzó egészségügyi miniszter már induláskor meglehetősen népszerűtlen volt - 24 ponttal debütált. Horváth Ágnesnek félévnyi ténykedése után már 20 pont körül volt az indexe, a népszavazás után már egyértelműen alá szorult ennek az értéknek. Bár összességében valamelyest romlott a kormányfő renoméja, az MSZP táborában azonban valamelyest erősítették őt az elmúlt egy hónap eseményei, a márciusi 70-ről az áprilisi 75 pontra emelkedett a népszerűségi mutatója a párton belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!