Hírek

2008.05.30. 16:22

Nyár végéig lezajlik a minisztériumok költözése

A jövő héten kezdődik és várhatóan a nyár végéig lezajlik a minisztériumok költözése

mti

A jövő héten kezdődik és várhatóan a nyár végéig lezajlik a minisztériumok költözése - közölte az MTI-vel a kormányszóvivői iroda pénteken. A Népszabadság információi szerint a nyár folyamán több hivatal és minisztérium elköltözik eddigi helyéről. A tervek szerint a kutatás-fejlesztési tárca nélküli miniszter apparátusa a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Kossuth téri épületének egyik szintjét kapja meg, a közlekedési tárca a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Akadémia utcai épületébe kerül. A fejlesztési és gazdasági minisztérium a Honvéd-Alkotmány-Szemere utcai épülettömbjén kívül a Hold utcában is épülethez jut.

A szóvivői iroda ezzel kapcsolatban azt közölte: minisztériumok költözése várhatóan nyár végéig lezárul.

"A minisztériumok költözésénél a következő célokat tartották szem előtt: egy-egy tárca munkatársai lehetőség szerint egy helyen legyenek, az eddigi minisztériumi ingatlanok töltődjenek fel, a jelenleginél költséghatékonyabb elhelyezést biztosítva a minisztériumi dolgozóknak" - írták. A közlemény szerint ugyancsak fontos szempont, hogy a költözés  folyamata minél kevesebb kényelmetlenséggel járjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!