Hírek

2008.05.21. 13:51

MSZP: egyszerűbb, gyorsabb közbeszerzés

Egyszerűsíti és gyorsítja az eljárásokat, valamint csökkenti az adminisztrációs terheket a közbeszerzési törvény módosítása

MTI

Egyszerűsíti és gyorsítja az eljárásokat, valamint csökkenti az adminisztrációs  terheket a közbeszerzési törvény módosítása, amelynek általános vitáját szerdán kezdi meg az Országgyűlés. Erről Göndör István, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese és Végh Tibor szocialista országgyűlési képviselő beszélt budapesti sajtótájékoztatóján.

A közbeszerzéseket a közvéleményben folyamatosan körüllengi a korrupció gyanúja, ezért a jogalkotóknak kötelessége, hogy az átláthatóság megteremtésével ezt a bizalmatlanságot a lehető legkisebbre csökkentsék - közölte Göndör István az 1995 óta létező jogintézménnyel kapcsolatban.

Nagyon sok uniós pályázat nyílik meg a jövőben Magyarországon, ezekhez a törvényhozóknak zöld utat kell biztosítaniuk az ajánlattevők és az ajánlatkérők számára is - fűzte hozzá. A frakcióvezető-helyettes a mintegy száz paragrafusból álló törvénymódosítás kapcsán azt mondta, az is cél, hogy a magyar vállalkozók képesek legyenek a közbeszerzési szabályok  alkalmazására, és így kiléphessenek az ország határain túlra,  exportlehetőségeket keresve az unió bármely országában.

Ezek is érdekelhetik