Hírek

2008.05.23. 18:44

Mozisztárokkal forgatják az új Robinson Crusoe-sorozatot

„Egy igazi mérföldkő lesz” – ígérte a készülő új Robinson Crusoe-tévésorozat kapcsán Justin Bodle producer. Daniel Defoe klasszikus regénye alapján készült produkció stábjához nemrégiben olyan nagy nevek csatlakoztak, mint Sean Bean, a Gyűrűk Ura- és Sam Neil, a Jurassic Park-filmek sztárja.

Kun Tamás

A bizakodást továbbá az is erősítheti, hogy az első 13 epizód költségvetése közel 25 millió dollárból fog elkészülni. A sorozatot jelenleg az Egyesült Királyságban forgatják, de készülnek majd jelenetek Dél-Afrikában és a Seychelle-szigeteken is. Az NBC Crusoe munkacímen futó projektje a Defoe-regény első tévés feldolgozása az 1964-es francia gyereksorozat, a Robinson Crusoe kalandjai óta. A XVII. században játszódó történet főhősét ezúttal az újoncnak számító, 27 esztendős Philip Winchester fogja játszani. Egyetlen társának, Pénteknek szerepére jelenleg még folynak meghallgatások. Sean Bean Robinson édesapját fogja alakítani, Sam Neil pedig a család egyik barátja lesz.  Mindketten visszaemlékezésekben tűnnek majd fel, melyek nagy szerepet játszanak majd a történetvezetésben. Egy epizódban az elismert veterán angol színész, Joss Ackland is látható lesz.

Az alkotók ígérete szerint az akciódús kalandsorozat tele lesz éhes kannibálokkal, harcias milíciákkal, gyilkos vadállatokkal, valamint veszélyes viharokkal. A producer szerint a Crusoe a MacGyver, a Számkivetett, valamint a Karib-tenger kalózainak keveréke lesz. A koprodukciós gyártású produkció ősztől kerül képernyőre az amerikai NBC csatornán. Magyarországi premierje leghamarabb 2009 tavaszán várható, vélhetően az egyik országos kereskedelmi csatornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!