Hírek

2008.05.23. 17:26

MDF: ütött a haláladó utolsó órája

A Fidesz és az MDF között egyetértés mutatkozik, hogy az adómentesség értékhatára 18 millió forint legyen közeli hozzátartozó esetén

K. U. T.

„Akár már a jövő héten benyújtható a módosító javaslat” – jelezte Dávid Ibolya, az MDF elnökasszonya a haláladó eltörléséről tartott ötpárti egyeztetést követően. A Fidesz és az MDF között egyetértés mutatkozik, hogy az adómentesség értékhatára 18 millió forint legyen közeli hozzátartozó esetén. A megegyezésre nyitott az SZDSZ is, az MSZP pedig az őszi adótörvények ismeretében szeretne majd állást foglalni.

Az őszi adótörvényekkel kapcsolatban az MDF-nek vannak további elképzelései is. Herényi Károly frakcióvezető pénteken bejelentette: pártja kéthetes kampányba kezd az adóreform érdekében. A politikus a Mikszáth Kálmán téren leleplezte az „Egy kulcs a megoldáshoz: szja 18 százalék” feliratú plakátot, majd elmondta: „Magyarországnak nincs ideje a bársonyos semmittevés két esztendejére.” Herényi szerint meg kell reformálni a versenyképtelen adórendszert, ami jelenleg a jövedelmek 54 százalékát az állam kezébe adja.

Ezek is érdekelhetik