Hírek

2008.05.28. 15:28

Már a termékhamisítók is készülnek az olimpiára és az EB-re

A nyári pekingi olimpiai játékok és az ausztriai-svájci labdarúgó Európa-bajnokság, valamint az augusztusi Forma-1 verseny közeledtével egyre több olyan hamisított termék jelenik meg a piacokon, amelyek a versenyekkel összefüggésben vannak; a vámosok szerdán 11 millió forint értékű hamisított terméket foglaltak le Budapesten.

BAMA

A vám- és pénzügyőrség szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az egyik fővárosi konténerterminálban távol-keleti származású ruházati termékek közé rejtve a 2008-as olimpiai játékokra készült kabalákat, a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokságra készült labdákat, kosárlabdákat, illetve Forma-1 logóval ellátott termékeket találtak. Sipos Jenő közölte: a versenyek rendezői azért árusítják a licencköteles termékeket, hogy az eladásukból származó jogdíj finanszírozza az események megrendezését.

Mivel a pénzügyőrök megállapították, hogy az áruk után a jogdíjakat nem fizették meg, így a 11 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.
MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!