Hírek

2008.05.09. 19:08

Konok vezetés, és kolera is sújtja a Mianmart

Továbbra is Thaiföldön vesztegelnek a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai, miután egyetlen segélyszervezetet sem enged be a ciklon sújtotta Mianmarba a katonai junta – erősítette meg lapunknak Vermes Zoltán, a szolgálat kommunikációs igazgatója.

Sz. B.

Az aktivisták néhány napig még Bangkokban maradnak, de ha hétfőig sem kapják meg a beutazási engedélyt, visszatérnek Magyarországra, és a segélyek eljuttatására fognak összpontosítani. Ez sem tűnik egyszerű vállalkozásnak, hiszen a katonai vezetés pénteken foglalta le az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) segélyszállítmányát, amelyet a szervezet a dél-ázsiai országba juttatott el – közölte pénteken Paul Risley, a program szóvivője. Hozzátette: a világszervezetnek nincs más választása, mint hogy felfüggessze a további segélyezést, amíg az ügy nem tisztázódik. Pedig a két szállítmány mindössze 95 ezer ember, azaz a 1,5 millióra becsült károsult töredékének ellátásához lett volna elengedő.

Időközben kolera-járvány tört ki a katasztrófa-sújtotta országban. A megbetegedéseket az okozza, hogy nincs elegendő ivóvíz, élelmiszer és fertőtlenítőszer, így az emberek esővízzel, patakok és folyók szennyezett vizével kénytelenek szomjukat oltani.

Ezek is érdekelhetik