Hírek

2008.05.25. 15:31

Koeman az Eb-címvédő elleni sikerrel debütált

Az Európa-bajnok Görögország elleni 3-2-es győzelemmel mutatkozott be a magyar labdarúgó-válogatott kispadján a holland Erwin Koeman szövetségi kapitányként. A magyar válogatott egy éven belül - barátságos mérkőzésen - legyőzte az aktuális világ- (Olaszország, 3-1) és most Európa-bajnokot is.

BAMA

A magyarok 1987. október 14. után nyertek ismét Görögország ellen. Huszonegy évvel ezelőtt Eb-selejtezőn győztek, Budapesten 3-0-ra. A Puskás Ferenc Stadionban rendezett barátságos találkozó előtt Dunai Antal, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szakmai alelnöke 50. válogatottsága alkalmából köszöntötte Gera Zoltánt és Dárdai Pált.

Bátran kezdett a magyar válogatott, amely már a görög tizenhatosnál letámadta ellenfelét és ezzel többször sikerült megzavarni a vendégvédőket. A magyarok gyors, rövid passzokkal építették támadásaikat, általában el is jutottak a kapu közelébe, de az utolsó átadás általában nem volt pontos, ezért kevés helyzet alakult ki. A görögök kényelmesen futballoztak, amikor ritmust váltottak, akkor pillanatok alatt a magyar védelem mögé kerültek, ezt azonban csak elvétve tették meg. Az utolsó percben egymásra vártak a hazai védők, ezt kihasználva jutottak előnyhöz a vendégek.

A második játékrészt remekül kezdték a házigazdák, Dzsudzsák révén egyenlítettek. A folytatásban is Erwin Koeman együttese irányított és négy percen belül újabb két gólt szerzett. A vendégek ekkor megpróbáltak ritmust váltani, de csak a kapufát tudták eltalálni. A felszabadultan játszó házigazdák több tetszetős támadást is vezettek a kedvüket vesztő görögök ellen és második félidei jobb teljesítményükkel megérdemelten nyertek.

Erwin Koeman (a magyar válogatott szövetségi kapitánya): "Motíváltak voltunk, ez a győzelem nagyon sokat jelent a csapatnak. Talán néhány embert meglepett, hogy Huszti volt a támadónk, de én nem véletlenül küldtem őt előre. Minden játékos szászszázalékot nyújtott, Husztit azért emelném ki közülük, mert nem a megszokott posztján játszott, és az új feladatát is kiemelkedően oldotta meg.

Otto Rehhagel (a görög válogatott szövetségi kapitány): "Mi azt hittük, barátságos meccset játsszunk, a magyarok úgy küzdöttek, mintha az Európa-bajnokságon lennének. Ellenfelünk nagyon jól játszott, agresszív volt, és megmutatta az összes hibánkat. Ez a vereség időben jött figyelmeztetés, rengeteget kell még dolgozni, ha sikeresek akarunk lenni az Eb-n."
MTI

Ezek is érdekelhetik