Hírek

2008.05.06. 15:28

Gyenesei: a lakosság életminősége nagyrészt az önkormányzatoktól függ

A lakosság életminősége nagyrészt az önkormányzatok tevékenységének függvénye - hangsúlyozta Gyenesei István leendő önkormányzati miniszter a keddi kormányszóvivői tájékoztatón, ahol bemutatkozott a sajtó képviselőinek.

BAMA

Elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szakmai hozzáértésére apellált, amikor felkérte a miniszteri tisztség betöltésére. Gyenesei István kiemelte, hogy egész aktív élete az önkormányzatokhoz, a sporthoz, valamint a turizmushoz köti, szerinte ez a bizalmi tőke az, ami a jelölését indokolta. Többször kiemelte, hogy a leendő tárcájához tartozik az önkormányzatok mellett a sport és a turizmus témaköre, ezért javasolja, hogy a minisztérium elnevezését ennek megfelelően  bővítsék ki, ne csak egyszerűen önkormányzati tárca legyen.

Arról is beszélt, hogy jelölésével nem egy szavazatot akart vásárolni a kormánykoalíció, hanem arról van szó, hogy ha kellő hozzáértéssel és méltósággal végzi munkáját, ez a rá leadott szavazatokban is tükröződni fog. Gyenesei István, a Somogyért Egyesület jelöltjeként, független képviselőként lett a legutóbbi választásokon a parlament tagja.
MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!