Hírek

2008.05.25. 17:41

Ezermilliárdos takarékossági programot készít az MDF

Ezermilliárd forintos takarékossági programot készít az MDF; a párt szakértői tételesen átvizsgálták a jelenlegi költségvetést és feltérképezték a felesleges kiadásokat - közölte Dávid Ibolya pártelnök az MTI-vel vasárnap.

BAMA

A politikus közleménye szerint az MDF-ben elkészült a program első tervezete, amely szerint ezermilliárd forintos mozgástér van a jelenlegi költségvetésben. A programot a szakértők véglegesítik, majd a párt hamarosan nyilvánosságra hozza azt, és - a Nemzeti Adószabadság Programjukhoz hasonlóan - társadalmi vitára bocsátja. Dávid Ibolya felhívja a figyelmet, hogy a sajtóban megjelent és nem cáfolt információk szerint a Fidesz elnöke - ha kormányra kerülne - mai reálértékükön befagyasztaná a nyugdíjakat. Az MDF szerint ez a lépés súlyos társadalmi igazságtalanságot teremtene, hiszen a nyugdíjasok nem tehetők felelőssé az MSZP-SZDSZ-kormányok kudarcáért.

Az MDF tud jobbat Orbán Viktor ötleténél és az is világos, hogy a jelenlegi kormány teljesen alkalmatlan az ország gondjainak megoldására - közölte a politikus. "Programokra és közmegegyezésre van szükség, hogy kivezessük Magyarországot a szakadékból" - hangsúlyozta Dávid Ibolya.

Ezek is érdekelhetik