Hírek

2008.05.28. 17:54

Elvonulnak Dobogókőre ötletelni

Két napos programalkotóra invitálja a kormányfő az MSZP vezetőit és kormánya tagjait.

Z. H.

Dobogókőn tartja kétnapos tanácskozását június 10-én és 11-én az MSZP elnöksége, a parlamenti frakcióvezetés, a kormánytagok, és az államtitkárok. Erről a miniszterelnök a kormány szerdai ülésén tájékoztatta a kabinet tagjait – közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-vel szerdán.

A tanácskozást egy héttel ezelőtt Gyurcsány Ferenc kezdeményezte annak érdekében, hogy érdemi konzultációt folytassanak a következő két év politikai programjáról.

A kormányszóvivő korábbi tájékoztatása szerint a tanácskozáson a miniszterelnök arra keresi a választ, hogy melyek azok a szakmailag szükséges és politikailag lehetséges lépések, amelyekkel élénkíteni lehet a gazdaságot és új munkahelyeket lehet teremteni, illetve amelyek ösztönzik a munkába állást.

Mint mondta, a miniszterelnök úgy fogalmazott: a kormánynak úgy kell dinamizálnia a gazdaságot, hogy közben ne kelljen feladni a társadalmi igazságosság szociáldemokrata programját. Daróczi Dávid közölte: a tanácskozást követő hét keddjén, június 17-én ülésezik az MSZP képviselőcsoportja. A miniszterelnök az kérte a kormánytagoktól, vegyenek részt a frakcióülésen, hogy a képviselőkkel is megvitathassák a Dobogókőn elhatározott politikát.

Ezek is érdekelhetik