Hírek

2008.05.24. 15:36

Elkészült a vádirat a dögei polgármester ügyében

Elkészült a vádirat a dögei polgármester vesztegetési ügyében - erősítette meg a sajtóinformációkat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtóreferense szombaton az MTI-nek. A vádiratot pénteken készítette el a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség és a dokumentumot hétfőn postázza a bíróságra - mondta Szilágyi László.

BAMA

Az ügyész hozzátette: Döge független polgármesterét, Vincze Ferenc Tibort hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel vádolják meg, s egyedüli szereplője az ügynek. A nyírségi főügyészség sajtóreferense az ügy részleteire nem kívánt kitérni, annyit jegyzett meg, hogy a sajtóban korábban megjelent, a dögei iskola és uszoda beruházásánál elkövetett vesztegetés miatt kerül bíróság elé a község polgármestere.

A Hír Tv tavaly október elején tett közzé egy hangfelvételt, amelyen Vincze Ferenc Tibor arról beszélt egy építési vállalkozónak, hogy az önkormányzati testület hat tagja húszmillió forintért cserébe segíteni fogja az uniós pénz lehívását, amit egy uszodára és más létesítményekre kértek. A felvételen utalnak arra, hogy a dögei polgármester már korábban kapott 8 millió forintos kenőpénzt a vállalkozótól. A hírtelevízió szerint a cég végül nem kapta meg az építéshez szükséges összeget és tönkrement, a nyíregyházi nyomozó ügyészség pedig vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt indított nyomozást júniusban.
MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!