Hírek

2008.05.16. 14:14

Csapody: az SZDSZ mondjon le az állami pozíciókról

Itt az ideje, hogy amennyiben az SZDSZ komolyan gondolja ellenzéki szerepét, mondjon le arról az általa birtokolt legalább 118 jövedelmező állami pozícióról, amelyekre kormánypártként tett szert - mondta Csapody Miklós, az MDF országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

BAMA

A politikus lehetetlen állapotnak nevezte, hogy a szabad demokraták, megszabadulva a kormánypártisággal járó hátrányoktól, az előnyöket megtartva vonuljanak ellenzékbe. Csapody Miklós emlékeztetett rá, hogy az MDF már korábban felszólította a szabad demokratákat, hogy mondjanak le a kormánypártisággal járó előnyökről, de ezt most szükségesnek tartják megismételni. Egyfelől az SZDSZ által megtartott állami pozíciók miatt, másfelől azért, mert a liberálisok szavazataikkal támogatták a kormányátalakítást, annak ellenére, hogy korábban azt közölték: nem értenek vele egyet.

Az MDF-es politikus szerint az állami pozíciók megtartása a kormányból való kilépés után páratlan és ismeretlen magatartás a polgári demokráciák parlamentarizmusának történetében.
MTI

Ezek is érdekelhetik