Hírek

2008.05.15. 13:26

Bomba miatt 3-4 ezer embert kell kimenekíteni a helyszínről

Újabb, ezúttal egytonnás amerikai légibombát találtak Budapesten a XI. kerületi Infopark egyik építkezésén

MTI

Újabb, ezúttal egytonnás amerikai légibombát találtak Budapesten a XI. kerületi Infopark egyik építkezésén - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium csütörtökön az MTI-t. Lezárták környéket, a Lágymányosi hidat és a déli vasúti összekötő hidat is.

Hajdú Gábor mérnök-ezredes, a tűzszerész zászlóalj parancsnoka az MTI-nek elmondta: az amerikai légibomba miatt két kilométeres körzetben mindenkit evakuálnak a helyszínről. A bombát a helyszínen hatástalanítják, de a megsemmisítéséről később, annak elszállítását követően gondoskodnak.

A szerkezet robbanóanyaggal van töltve, hatótávja két kilométer; az amerikai bombát objektumok ellen tervezték, valószínűleg a már akkor is létező déli összekötő vasúti híd volt a bombázók célpontja - közölte Hajdú Gábor. Az infoparki építkezések során már több második világháborús bombát is találtak. Szerdán egy 500 kilogrammos légibombát kellett hatástalanítaniuk a tűzszerészeknek.

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője az MTI-nek elmondta, a vasúti összekötő hidat 11 óra 50 perckor zárták le. Azt nem tudta megmondani, mennyi időre zárják le a hidat, és hány vonatot érint. A Fővinform ügyeletese azt közölte, hogy az utakat 12 órától zárják le.

Ezek is érdekelhetik