Hírek

2008.05.21. 14:58

Azonosították az eltűnt motorcsónak-vezető holttestét

Azonosították a szerda délben Balatonlellén partra sodródott holttestet: így már bizonyos, hogy a megtalált férfi azonos azzal a motorcsónak-vezetővel, aki még szombat délelőtt esett hajójáról a vízbe Zánka közelében - tájékoztatta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője az MTI-t.

BAMA

A holttestet egy hozzátartozója és a keszthelyi vitorlásklub egyik tagja azonosította. A keszthelyi férfi a szombat délelőtti viharos erejű szélben tűnt el motorcsónakjáról Zánka közelében. Egy vitorlásverseny bójáit kellett volna a helyére vinnie, de az első bója elhelyezése után a  másodikat már nem volt lehetősége kitenni, mert eddig tisztázatlan  körülmények között vízbe esett a hajójáról.

A Vizimentők Magyarországi Szakszolgálatának mentőhajója a  vízirendészettől kapott riasztást követően öt perc alatt a helyszínre ért, de az eltűnt férfit több mint 15 négyzetkilométernyi  vízfelület több napig tartó átkutatása után sem találták meg. A keszthelyi férfi holttestét feltehetően az éjszakai vihar nyomán kialakult erős hullámzás sodorta partra az eltűnés  feltételezett helyszínétől 6-7 km-re, Balatonlellén, az egykori  Aranyhíd Kemping kövezett partjainál. A holttest partra sodródásáról a közeli építkezésen dolgozó munkások értesítették a rendőrséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!