Hírek

2008.05.21. 13:06

Az MSZP minden párttal szemben áll a Tibet-határozat miatt

Az MSZP mindent megtesz annak érdekében, hogy megállítsa a Tibetről szóló országgyűlési határozati javaslat tárgyalását

MTI

Az MSZP mindent megtesz annak érdekében, hogy megállítsa a Tibetről szóló országgyűlési határozati javaslat tárgyalását - mondta Szabó Vilmos, a parlament külügyi bizottságának MSZP-s alelnöke szerdán Budapesten.

Az MSZP egyebek mellett azért nem tudja támogatni az emberi jogok tiszteletben tartásának fontosságáról szóló határozati javaslatot, mert az szerintük ütközik az egy Kína elvével és  Magyarország nemzeti érdekeivel. A szocialistáknak az időzítéssel is  vannak problémáik: a földrengés utáni gyász idején tisztelettel kell  lenni Kína iránt - mondta a politikus.

A szocialisták nem Szili Katalin jövő heti kínai útja miatt  szeretnék elhalasztani a határozati javaslat tárgyalását és  elfogadását - tette hozzá a politikus az MTI kérdésére.

Az MSZP szeretné meggyőzni a többi pártot, hogy halasszák el a  Tibetről szóló határozati javaslat tárgyalását. Az öt párt szerdán a Külügyminisztériummal egyeztet a tibeti kérdésről - közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!