Hírek

2008.05.19. 18:26

A kormány először bukott, de Szili Katalin nem sírt

Hétfőn fennállása óta először, majd másodszor is leszavazták az MSZP kisebbségi kormányát. Először Tibet ügyében.

K. T.

Az Országgyűlés a kormánypárti tiltakozás ellenére 186 igen és 181 nem szavazat mellett napirendre tűzte azon négypárti ellenzéki indítványról szóló szavazást, mely felkéri a Parlamentet, szólítsa fel a Kínát az emberi jogok tiszteletben tartására. A határozat-javaslat emellett szorgalmazza, hogy a magyar kormány támogassa Peking és a dalai láma közötti párbeszédet Tibet autonómiájáról.

Szili Katalin a napirendre tűzésről döntő voksolás előtt cáfolta az Index értesülését, miszerint a csütörtöki házbizottsági ülésen szüneteltette volna a jegyzőkönyv-vezetést, majd "sírva kérlelte volna a képviselőket", hátráljanak ki a határozat mögül. mivel ő éppen Kínába készül. Kóka János mindeközben közölte: a Liberális Internacionálé elfogadta pártja indítványát: a szervezet tagországai bojkottálják a pekingi olimpia megnyitóját.

A kisebbségi lét hátrányait másodszor a közbeszerzések ügyében tapasztalták meg a szocialisták. A képviselők 180-178 arányban nem támogatták, hogy szerdán záruljon le a közbeszerzési törvény módosításának általános vitája.

K. T. -->

Ezek is érdekelhetik